logo songteksten.net

Ahoy: samenzijn met Songfestival was emotioneel moment

Het Eurovisie Songfestival was voor Rotterdam Ahoy op vele vlakken een mijlpaal. De evenementenlocatie ontving volgens een strak gereguleerd plan afgelopen week ruim 30.000 bezoekers: ongeveer 3500 bezoekers per show.

"Er is niets zo mooi voor een locatie als de onze om dat opzwepende geluid van publiek te horen, die blije gezichten te zien, het samenzijn te ervaren", aldus algemeen directeur Jolanda Jansen. "Het was een emotioneel moment voor zowel artiesten, publiek als crew. En het was meer dan dat."

Jansen noemt na veertien maanden evenementen zonder publiek de uitvoering van dit Fieldlab Evenement een belangrijke stap terug naar evenementen met volle capaciteit. "Het biedt perspectief voor de gehele evenementenbranche en maatschappij."

Geslaagd

Host City Rotterdam, bestaande uit de gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals, noemt de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in de stad "meer dan geslaagd."

Wilbert Lek, directeur Rotterdam Partners, stelt dat Rotterdam zich internationaal gepositioneerd heeft als een innovatieve, veerkrachtige stad die in staat is om, ondanks alle uitdagingen, een internationaal evenement van een ongekende omvang online op een unieke en verrassende manier te hosten. "Nu is het de uitdaging om al deze internationale aandacht vast te houden en te zorgen dat die bezoekers alsnog naar Rotterdam gaan komen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren