logo songteksten.net

James Newman: verlies op songfestival maakt me sterker

Zijn nederlaag op het Eurovisie Songfestival maakt de Britse zanger James Newman alleen maar sterker. Dat verklaart hij in een bericht op Twitter. De artiest eindigde als laatste, met nul punten. Zowel de vakjury's als de stemmers lieten zijn bijdrage Embers links liggen.

"Momenten dat dingen niet uitpakken zoals je hoopte, leren je hoe je jezelf moet herpakken en sterker worden", schrijft Newman. "Als je een liedje schrijft is er nooit de garantie dat je de verbinding met het publiek vindt waar je wel op hoopt. Ik dank alle fans die mij hebben gesteund tijdens dit avontuur. Want dat zijn de mensen waar je het uiteindelijk allemaal voor doet."

De Britse media waren zondag zeer teleurgesteld over de "vernedering" van Newman. The Guardian stelde dat het "een teleurstellend resultaat is in een lange reeks die teruggaat naar 1997". Toen won het Verenigd Koninkrijk voor de laatste keer, dankzij Katrina and the Waves.

The Sun was scherper in haar commentaar en spreekt van een "vernedering. Als het coronavirus een lied had ingestuurd, had het vermoedelijk nog meer punten gekregen", schrijft de krant in haar commentaar. The Independent oordeelt dat het lied van James Newman "door onze Europese buren werd ontvangen met het zelfde enthousiasme als een scheet in een volle kamer".

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren