logo songteksten.net

Lijfarts: Michael Jackson was verslaafd

(Novum/AP) - De lijfarts van Michael Jackson beweert dat de King of Pop verslaafd was aan medicijnen. Dat bleek uit een gesprek van Conrad Murray met de politie, dat vrijdag werd afgespeeld tijdens de rechtszaak rond de dood van de in 2009 overleden Jackson.

Volgens de arts leed Jackson aan slapeloosheid en gebruikte hij hiervoor medicijnen. De avond voor zijn dood zou de zanger Murray hebben gesmeekt om een middel om in slaap te komen. "Het was vier uur 's nachts. Hij zei: ik moet slapen. Ik heb morgen repetities." Murray beweert dat hij hem vervolgens het slaapbevorderende middel lorazepam gaf.

"Ik realiseerde me dat Michael Jackson afhankelijk was geworden van medicijnen en ik probeerde hem daarvan af te helpen", zegt Murray in het gesprek.

Murray wordt ervan verdacht een overdosis van het slaapmiddel propofol te hebben toegediend, wat tot de dood van de zanger heeft geleid. Murray ontkent dit. "Ik hield van Jackson. Hij was mijn vriend. Ik wilde hem helpen, ik gaf om hem. Ik heb hem nooit kwaad willen doen."

Conrad Murray staat momenteel terecht in de rechtbank van Los Angeles. Als de arts wordt veroordeeld kan hem een celstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd. Ook verliest hij dan zijn bevoegdheid als arts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren