logo songteksten.net

Overvaller Fred van Leer voor de rechter

Een van de verdachten van de overval op stylist en presentator Fred van Leer in zijn woning in Rotterdam staat woensdag voor de rechter. De rechtbank van Rotterdam buigt zich in een pro-forma zitting over de voortgang van het onderzoek.

De man wordt verdacht van poging tot overval, bedreiging, heling en vuurwapenbezit, meldde het Openbaar Ministerie eerder.

Van Leer werd op 18 november in zijn woning overvallen door twee mannen gekleed in een uniform van PostNL. De stylist werd bedreigd met een vuurwapen en raakte bij de overval lichtgewond. Hij liep een gebroken en gekneusde rib op.

Enkele weken na de overval arresteerde de politie een van de verdachten. In december besloot de rechter in een zitting achter gesloten deuren dat de verdachte het onderzoek dat naar hem loopt in vrijheid mocht afwachten. Op 19 februari werd hij opnieuw opgepakt en twee weken later bepaalde de rechtbank dat hij nog eens negentig dagen in hechtenis moest blijven. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren