logo songteksten.net

T-Mobile onderzoekt problemen met stemmen tijdens songfestival

Telecomprovider T-Mobile onderzoekt wat er zaterdag is misgegaan bij het stemmen in Nederland tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP.

Honderden mensen kregen zaterdag een melding dat hun stem niet was meegeteld omdat deze te laat binnen was, terwijl zij wel op tijd hadden gestemd. Volgens de European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het songfestival organiseert, lag het probleem bij de Nederlandse tak van T-Mobile. Van een storing was echter geen sprake, zegt de woordvoerder. "We hebben er nog geen zich op wat er aan de hand was en zijn onderzoek aan het doen naar waar dan wel het probleem lag."

Het is niet duidelijk om hoeveel stemmen het precies gaat. De EBU liet eerder al weten de Nederlandse stemproblemen te betreuren, maar zei ook dat de uitslag desondanks geldig is. Alle stemmen die wel zijn binnengekomen zijn gecontroleerd.

Voor de uitslag van het songfestival tellen de stemmen 50 procent, het andere deel wordt bepaald door de internationale vakjury's. Italiƫ won zaterdag vooral door de stemmen van het publiek, en die uitslag klopt volgens de EBU dus.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren