logo songteksten.net

Plannen voor Aziatische versie songfestival gestaakt

Er komt toch geen Aziatische versie van het Eurovisie Songfestival. In gesprek met het TV Tonight vertelt John Martin van de Australische omroep SBS dat de plannen voor een Aziatisch songfestival niet meer op tafel liggen omdat er te veel problemen zijn.

"We hebben een aantal jaren geprobeerd om uit te zoeken hoe we het moesten organiseren, en toen kwam de pandemie", zegt Martin, die ook het hoofd van de Australische songfestivaldelegatie is. "Eurovision Asia is om een aantal redenen moeilijk: tijdzones, taalbarrières, allerlei zaken. We hebben het zo hard geprobeerd, maar we kwamen er nooit uit."

De plannen voor een Aziatisch songfestival stammen al uit 2016. De eerste editie had eigenlijk al in 2017 moeten plaatsvinden. In 2019 leek het dan eindelijk te gaan gebeuren, maar ook toen ging het uiteindelijk niet door.

Een poging om een Amerikaans songfestival van de grond te krijgen, is een stuk succesvoller verlopen. Onlangs werd bekend dat zender NBC de American Song Contest gaat uitzenden. De eerste editie van de Amerikaanse versie van het songfestival zal naar verwachting in het najaar plaatsvinden.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren