logo songteksten.net

Amsterdam Roots Festival bereidt zich voor op editie met publiek

Als de coronamaatregelen het toelaten, hoopt de organisatie van het Amsterdam Roots Festival op 4 juli het eerste openluchtfestival in Amsterdam te houden sinds de uitbraak van het virus. Roots Open Air in het Oosterpark staat gepland voor de laatste dag van het evenement, dat zoals het er nu naar uitziet vanaf 30 juni op meerdere locaties plaatsvindt.

De organisatie bereidt zich erop voor dat het festival, met muziek van over de hele wereld, dans, circus en theater, fysiek doorgaat met publiek. Naast het Oosterpark zijn er ook programmaonderdelen in onder meer het Bimhuis en Tapas Theater.

Tijdens Roots Open Air wil de organisatie werken met drie tijdslots, waarbij de twee dagprogramma's onder meer gericht zijn op families en kinderen. Per tijdslot is op dit moment plek voor negenhonderd bezoekers, maar festivaldirecteur Danka van Dodewaard hoopt dat dit er uiteindelijk 2000 worden. "We hebben meer dan genoeg ruimte, want het is een groot park en er zijn vier podia." Als het tegen die tijd nog niet mogelijk is om vrij te bewegen, zorgt de organisatie ervoor dat er tribunes en tafels met stoelen staan. Bezoekers moeten wel een negatieve coronatest laten zien als ze naar binnen willen. "Of gevaccineerd zijn", zegt de directeur.

De organisatie heeft nog geen vergunning van de gemeente, maar hoopt dat die snel zal komen. De kaartverkoop begint op 9 juni.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren