logo songteksten.net

'Groen licht voor festivalzomer ligt nu bij kabinet'

De evenementenbranche heeft goede hoop op een "mooie zomer" nu Fieldlab Evenementen stelt dat het mogelijk is om meer mensen toe te laten. Onder voorwaarden zouden zelfs volle zalen of volle terreinen mogelijk zijn.

"Het kabinet heeft nu de sleutel in handen om groen licht te geven voor de festivalzomer. De onderzoekers van Fieldlab Evenementen hebben aangetoond dat dat met aanvullende maatregelen kan, als we in het volgende risiconiveau belanden", zegt Willem Westermann van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Volgens de Alliantie is er nog wel een voorwaarde. "Bij de praktijktesten is gebleken dat bezoekers best bereid zijn bijvoorbeeld mee te werken aan een (snel)test vooraf. Als de infrastructuur voor testen goed wordt neergezet en het kabinet deze conclusies onderschrijft, staat vrijwel niets een mooie zomer voor de evenementenbranche in de weg."

Fieldlab Evenementen heeft in de afgelopen maanden meerdere testevenementen binnen en buiten gehouden. Op basis daarvan stelt de organisatie dat onder voorwaarden volle zalen of volle terreinen mogelijk zijn, oftewel "een 100 procent bezetting van de beschikbare capaciteit". Dat zou kunnen bij risiconiveau zorgelijk, het een na laagste niveau.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren