logo songteksten.net

Opnieuw hitlijstrecord voor Olivia Rodrigo

De Amerikaanse zangeres en actrice Olivia Rodrigo heeft deze week opnieuw een record te pakken. De 18-jarige staat in zowel de single- als de albumlijst van de Britse Official Charts op de eerste plek en is daarmee de jongste solo-artiest met een dubbele nummer 1-notering.

Haar debuutalbum Sour is deze week, net als in Nederland, op de eerste plaats binnengekomen. Ook haar meest recente single Good 4 U voert de Britse hitlijst aan. Geen enkele andere solo-artiest wist die mijlpaal op zo'n jonge leeftijd al te behalen.

Het komt wel vaker voor dat artiesten tegelijkertijd de Britse single- en albumlijst aanvoeren, maar Olivia is de eerste van het jaar. Vorig jaar lukte het Ariana Grande, Drake, Eminem en Stormzy.

De tot nu toe vrij onbekende zangeres, alleen bekend van haar rol in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series, verbrak begin dit jaar record na record met haar debuutsingle Drivers License. Zo behaalde ze in de kortste tijd ooit, ruim acht dagen, 100 miljoen streams op Spotify. Daarnaast is Olivia een van de jongste artiesten met een nummer 1-debuut in de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren