logo songteksten.net

Digitaal songfestival wint eerste NPO Innovatieprijs

Het AI (artificiƫle intelligentie) Songfestival van de VPRO heeft donderdag de allereerste NPO Innovatieprijs gewonnen. Programmamaker en bedenker Karen van Dijk kreeg de prijs voor het meest innovatieve mediaconcept van de afgelopen twee jaar tijdens de eerste editie van het NPO Innovatiefestival in de Hilversumse Vorstin. Ook onder anderen de interactieve NTR-video Wadoeje en het deepfake-experiment van de EO waren genomineerd.

Voor het AI Songfestival, dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, gebruikten de deelnemers uit verschillende landen kunstmatige intelligentie bij het maken van hun liedjes. Volgens de jury, onder leiding van IT-ondernemer en oud-schaatser Ben van der Burg, is het een baanbrekend project. "Niet alleen is de laatste stand van de techniek gebruikt om nieuwe en verrassende content te maken, maar tevens heeft het ons aan het denken gezet over de mogelijkheden en beperkingen van de technologie."

Het Innovatiefestival werd donderdag voor het eerst georganiseerd door NPO Innovatie, een twee jaar geleden gestart onderdeel van de publieke omroep dat nieuwe manieren onderzoekt om het publiek ook op andere manieren in aanraking te laten komen met verhalen en daarmee maatschappelijke impact te creƫren. Bijna 900 mensen woonden het onlinefestival bij.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren