logo songteksten.net

Songfestivalwinnaar Måneskin houdt hitsucces vast

Songfestivalwinnaar Måneskin is na één week de nummer 1-positie in de Single Top 100 weer kwijt. Toch houdt de Italiaanse band, voor een songfestivalact, knap stand op de tweede plaats met hun liedje Zitti E Buoni.

Måneskin scoort bovendien een tweede succes met het nummer I Wanna Be Your Slave, dat van 25 naar 5 stijgt. Ook het liedje Coraline boekt winst met een stijging van 29 plaatsen naar 63, terwijl op 82 het nummer Beggin' binnenkomt. Nooit eerder wist een winnende songfestivalact direct zoveel hitsucces te boeken in Nederland.

Vorige week ging Måneskin al de geschiedenisboeken in door binnen te komen op nummer 1. Dat was een winnend songfestivalliedje nog niet eerder gelukt. Na Nicole, de Duitse zangeres die in 1982 het festival wist te winnen, was Måneskin bovendien de eerste buitenlandse Eurovisie-act die bovenaan de lijst stond. Nicole scoorde in 1982 een hit met Ein bißchen Frieden.

Van de negentien songfestivalliedjes die vorige week in de lijst belandden zijn er deze week nog elf over. Barbara Pravi uit Frankrijk is na Måneskin de hoogste op 15, gevolgd door Daði og Gagnamagnið uit IJsland op 34.

Olivia Rodrigo is de nieuwe lijstaanvoerder van de Single Top 100. De pas 18-jarige Amerikaanse boekt nu al haar tweede nummer 1-hit met Good 4 U. Eerder dit jaar ging ze zes weken aan de leiding met Drivers License.

Single Top 10 week 21

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (2) Olivia Rodrigo - Good 4 U

  2. (1) Måneskin - Zitti E Buoni

  3. (5) Snelle x Maan - Blijven Slapen

  4. (4) Ronnie Flex & Emma Heesters feat. Kris Kross Amsterdam - Alles Wat Ik Mis

  5. (25) Måneskin - I Wanna Be Your Slave

  6. (10) Riton & Nightcrawlers feat. Mufasa & Hypeman - Friday (Dopamine Re-Edit)

  7. (7) Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon - Peaches

  8. (8) Lil Nas X - Montero (Call Me By Your Name)

  9. (11) Doja Cat feat. SZA - Kiss Me More

  10. (9) Suzan & Freek - Goud

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren