logo songteksten.net

Nielson ontroerd door reacties op nieuwe muziek

Nielson is ontroerd door de reacties die hij heeft gekregen op zijn nieuwe muziek. "Ik heb behoorlijk lopen janken vandaag", vertelde de artiest tijdens De Coen en Sander Show op Radio 538.

De artiest maakte maandag zijn terugkeer op Instagram bekend. De zanger verloor namelijk afgelopen zomer zijn neef en tevens beste vriend aan de gevolgen van leukemie, waarna hij zich in zijn studio terugtrok om het verlies te verwerken door middel van het maken van nieuwe muziek. "Vandaag is meer beladen dan ik had voorzien. De reacties komen echt binnen", aldus Nielson.

Onder anderen Kraantje Pappie, Ali B, Chantal Janzen, Simon Keijzer en Shary-An hebben hun steun betuigd op zijn Instagrampost, waarin Nielson de donkere periode van vorig jaar omschrijft. "Alle reacties zijn zo lief en ontroerend dat ik er alleen maar warm van kan worden. Dus dat is heel fijn."

Gezegend mens

De zanger vertelde ook aan de radio dj's dat het overlijden van zijn neef onderdeel van een 'clusterfuck van ellende' was. "Mijn broer kreeg ook kanker, twee dagen nadat mijn neef leukemie kreeg. Dan realiseer je je wel dat je dertig jaar lang wel een heel gezegend mens bent geweest", zei hij tegen de radiopresentatoren.

Het gaat inmiddels een stuk beter met de artiest, die openlijk vertelde over zijn rouwproces. "Het lastige van rouw is dat je denkt het een plek te geven, maar dan ben je weer helemaal terug bij af. Ik ben er nog lang niet klaar mee."

Melodietje

Voor Nielson was het helemaal niet vanzelfsprekend om een plaat te maken over zijn verdriet. "De dag na de begrafenis stond ik onder de douche en kreeg ik een melodietje in mijn hoofd. Nou dat hoeft even niet, dacht ik. Ik wilde geen muziek maken." Maar het melodietje bleef terugkomen in het hoofd van Nielson. "Toen hoorde ik ook ineens de baslijn toen ik met mijn hond liep. Het bleef terugkomen."

Het resultaat daarvan - de EP met de naam Grijs - kondigde hij maandag aan, de dag waarop Nathan 29 jaar zou zijn geworden.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren