logo songteksten.net

New York plant Central Park-concert om einde lockdown te vieren

New York City is voornemens het naderende einde van de lockdown te vieren met een groots popconcert in Central Park. In een interview met de New York Times zei burgemeester Bill de Blasio dat het concert onderdeel is van een "Homecoming Week", die de wereld moet laten zien dat de stad de pandemie achter zich heeft gelaten.

Het concert zal op 21 augustus moeten plaatsvinden op de vermaarde Great Lawn in het park, waar ooit onder anderen Carole King (1973), Elton John (1980) en Luciano Pavarotti (1993) voor honderdduizenden mensen optraden.

De line-up voor de drie uur durende show zal bestaan uit acht "iconische" sterren, van wie de namen nog niet bekend zijn. De stad laat de planning over aan de 89-jarige producer Clive Davis, bekend van samenwerkingen met onder anderen Bruce Springsteen, Aretha Franklin en Whitney Houston.

Wereldwijd uitgezonden

Bij het concert mogen vanwege corona slechts 60.000 toeschouwers aanwezig zijn, een fractie vergeleken met bijvoorbeeld de 400.000 toeschouwers die de reünie van Simon & Garfunkel in 1981 bijwoonden. De toegangsbewijzen zullen gratis zijn en het concert zal wereldwijd worden uitgezonden.

De stad werkt nog aan een mogelijke oplossing voor eventuele complicaties voor de volksgezondheid die de organisatie van het grootschalige evenement met zich zal kunnen meebrengen. Zo is het de bedoeling dat het concert het belang van vaccinatie benadrukt. Het publiek zal verdeeld worden in secties voor gevaccineerden, die 70 procent van de kaartjes zullen krijgen, en niet-gevaccineerden.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren