logo songteksten.net

Snoop Dogg aan de slag als adviseur bij muzieklabel Def Jam

Snoop Dogg heeft een nieuwe baan. De Amerikaanse rapper gaat aan de slag als uitvoerend en strategisch adviseur bij het muzieklabel Def Jam Recordings, zo meldt Variety.

De artiest, bekend van hits als Drop it like it's hot en Young, Wild & Free, laat in een aankondigingsvideo weten dat hij erg veel zin heeft in zijn nieuwe baan. Ook vertelt hij dat het altijd al een jongensdroom voor hem was om voor het hiphop-label te werken. Echter was dit nooit mogelijk, omdat de rapveteraan in de begin jaren 90 een contract ondertekende bij de grote concurrent van Def Jam Recordings, Suge Knight’s Death Row Records. "Toen ik nog een jochie was, was Def Jam Recordings de heilige graal van hiphop. Alle artiesten leken goed met elkaar te communiceren en brachten prachtige muziek uit, prachtige films. Ze waren altijd samen, ze waren een soort familie", vertelt Snoop in zijn video.

Het label is opgericht als een hiphop-platenlabel in 1984 door muziekproducenten Rick Rubin en Russell Simmons. Vele bekende rapartiesten hebben hun albums via Def Jam Recordings uitgebracht, onder wie LL Cool J, Run DMC, Beastie Boys en Public Enemy.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren