logo songteksten.net

Romeinse iconen en zanger Bocelli bij openingsceremonie EK

Alessandro Nesta en Francesco Totti, twee voetbaliconen uit Rome, hebben een rol bij de openingsceremonie van het EK. De voormalige topvoetballers komen kort voor de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije het veld van het Stadio Olimpico op om de ongeveer 16.000 toeschouwers op de tribunes te begroeten. De beroemde Italiaanse zanger Andrea Bocelli brengt een passage uit de opera Turandot ten gehore.

Nesta (45) speelde jaren bij Lazio, Totti (44) kwam zijn hele carrière uit voor AS Roma. Samen wonnen ze in 2006 met het Italiaanse elftal de wereldtitel. Als boegbeelden van Rome symboliseren Nesta en Totti de verbondenheid binnen het internationale voetbal in coronatijd. Het thema van het EK, dat verspreid over Europa wordt gespeeld in elf landen, is 'bruggen bouwen'.

De Nederlandse dj Martin Garrix doet ook mee aan de openingsceremonie. Hij schreef samen met Bono en The Edge van de Ierse band U2 het officiële EK-lied: We Are The People. De 25-jarige Nederlander en de twee muziekiconen zijn niet fysiek aanwezig in Rome, maar worden driedimensionaal op het veld geprojecteerd terwijl hun nummer uit de speakers schalt. Met 24 grote heliumballonnen worden de deelnemende landen gesymboliseerd tijdens de ceremonie. Om 21.00 uur blaast scheidsrechter Danny Makkelie het EK op gang.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren