logo songteksten.net

Leden Nirvana nog vaak samen de studio in

Hoewel Nirvana na de dood van frontman Kurt Cobain (1994) werd opgeheven, maken de overgebleven bandleden nog geregeld muziek met elkaar. Wel acht drummer Dave Grohl, die na het einde van Nirvana de Foo Fighters oprichtte, de kans klein dat de band nieuw materiaal gaat uitbrengen.

Samen met bassist Krist Novoselic en Foo Fighters-gitarist Pat Smear, die Nirvana vergezelde tijdens tournees, houdt Grohl nog steeds jamsessies en daar komen vaak nummers uit. "We vinden het leuk om bij elkaar te zijn. Als er instrumenten in de buurt zijn of als we in de buurt van de studio zijn dan gaan we jammen", vertelde Grohl in The Howard Stern Show.

Het is niet alsof de mannen dan de grootste hits van de Amerikaanse grungeband spelen. "Maar we vinden het leuk om een beetje te kloten en soms als we dat doen dan rollen er nummers uit. En als we in de studio zijn dan nemen we die ook op. We hebben dus wat dingen opgenomen en dat is heel cool, maar we hebben er nog nooit iets mee gedaan. We zijn meer vrienden die aan het jammen zijn dan dat het een soort van grote officiële reünie is."

Het klinkt hetzelfde

Tijdens zulke jamsessies neemt niemand de rol van Cobain als zanger over. "Het is heel casual allemaal. We voelen niet de druk om iets te maken dat de wereld moet horen. We doen het voor de lol en veel is erg cool." De muzikanten klinken samen nog steeds als Nirvana, vindt Grohl. "Als je ons drieën in een kamer zet en geluid laat maken dan klinkt het hetzelfde."

De drie artiesten hebben de afgelopen jaren wel een aantal keren samen op het podium gestaan nadat Cobain in 1994 een einde aan zijn leven had gemaakt. Zo traden ze onder meer op tijdens een ceremonie in de Rock And Roll Hall Of Fame in 2014 en het Cal Jam Festival in 2018.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren