logo songteksten.net

Fieldlab: groen licht voor evenementen geeft perspectief

Fieldlab Evenementen heeft verheugd gereageerd op het kabinetsbesluit dat vanaf 30 juni zonder grote beperkingen weer evenementen toegestaan zijn. Marcel Elbertse, voorzitter van de stuurgroep, is trots dat de onderzoeksresultaten van Fieldlab aan de basis daarvan hebben gestaan.

"Het is mooi om te zien dat de door ons ontwikkelde maatregelenmatrix aan de basis staat van de aangepaste routekaart", aldus Elbertse. "Dat is een grote erkenning voor het onderzoek onder leiding van hoofdonderzoeker Andreas Voss en het vele werk dat door het programmateam is verricht. Het is nu aan de evenementensector om hiermee aan de slag te gaan."

Volgens Voss is er afgelopen maanden gezocht naar alternatieven voor de 1,5 metermaatregel. "Die hebben we, met de verschillende wetenschappelijke partners, gevonden en samengevat in de matrix. Ik ben erg blij dat ons onderzoek en de adviezen hebben kunnen bijdragen aan dit besluit. Dit geeft meer mensen de kans weer eerder bij evenementen aanwezig te zijn. Dit geeft de maatschappij weer perspectief."

Vooralsnog blijft het eerst bij eendaagse evenementen met maximaal 25.000 bezoekers. Vanaf eind juli kunnen er ook meerdaagse festivals worden georganiseerd.

Bij alle festiviteiten hoeven mensen geen 1,5 meter afstand meer te houden. Ook hoeven ze geen mondkapje op. Bezoekers moeten zich vooraf wel laten testen of een vaccinatiebewijs hebben.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren