logo songteksten.net

Evenementenbranche popelt om zomer onvergetelijk te maken

De Alliantie van Evenementenbouwers is blij dat evenementen weer toegestaan zijn zonder beperkingen. Volgens woordvoerder Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy, snakt heel Nederland ernaar. "Daarom zijn wij blij met dit kabinetsbesluit, waardoor er weer veel mogelijk wordt conform ons Nationaal Evenementenplan", zegt Jansen. "De sector staat te popelen om de zomer onvergetelijk te maken. Daarmee kunnen we hopelijk een grote punt zetten achter deze periode."

De evenementenbranche kwam begin maart met het Nationaal Evenementenplan om sneller uit de coronacrisis te komen. Na de proefevenementen met Fieldlabs moet meteen doorgepakt worden, zo stelde de branche. Met behulp van onder meer sneltesten, een test- of vaccinatiebewijs, aandacht voor hygiƫnemaatregelen en professionele begeleiding moet een zogenaamde 'groene zone', een veilige omgeving voor een bepaald evenement, worden gecreƫerd. Dat is ook precies wat het kabinet nu voorstelt.

Eventplatform, dat ook betrokken was bij het opstellen van het plan, zegt blij te zijn dat er nu duidelijkheid voor de markt is. "We kunnen nu weer voorbereiden en organiseren en helder communiceren wat er mogelijk is. Dat is niet alleen voor de organisatoren, maar ook voor de deelnemers en bezoekers van de zakelijke congressen en beurzen een mooie opsteker richting de zomer. Die kunnen we als zakelijke evenementenbranche met een gerust hart ingaan om vervolgens vanaf eind augustus, september weer helemaal open te gaan."

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren