logo songteksten.net

Paul Simon plant jubileumtournee Graceland-plaat

(Novum) - Paul Simon heeft plannen voor een toer rond zijn beroemde plaat Graceland. De 69-jarige zanger wil volgend jaar de 25e verjaardag van het album vieren.

Simon wil een aantal muzikanten bij elkaar brengen met wie hij ook in 1987 toerde, laat hij aan het Amerikaanse muziekblad Billboard weten. Onder hen is de Zuid-Afrikaanse groep Ladysmith Black Mambazo, die wereldwijde bekendheid verwierf na de samenwerking met Simon.

In juli keerde Simon terug naar Zuid-Afrika om op te treden met de vocale groep. Van opnamen van dat concert wordt een documentaire gemaakt. Tegelijk met de tournee moet volgend jaar een box uitkomen met onder meer die film.

De muzikant, die een beroemd duo vormde met Art Garfunkel, kreeg in 1987 een Grammy, toen Graceland werd uitgeroepen tot album van het jaar. Dit jaar bracht hij So Beautiful or So What uit, waarmee hij door Europa en de Verenigde Staten toerde.

Graceland werd voor een groot deel opgenomen in Zuid-Afrika. Simon werkte voor het album samen met een aantal lokale groepen en zangers, met wie hij later de wereld rondging. De plaat, met nummers als Homeless en Diamonds on the Soles of her Shoes, stond in vele landen bovenaan de hitlijsten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren