logo songteksten.net

Jamie Lee Curtis ontvangt ereprijs op festival Venetië

Jamie Lee Curtis ontvangt dit jaar de Lifetime Achievement Award op het filmfestival van Venetië. De 62-jarige actrice zal in september het evenement bezoeken omdat haar nieuwste Halloween-film getiteld Halloween Kills er wordt vertoond.

Curtis brak in 1978 door met de eerste Halloween-film van regisseur John Carpenter. Zij speelt een tiener die belaagd wordt door haar moordlustige broer Michael Myers. De reeks kende een groot aantal vervolgfilms.

"De Italiaanse cinema heeft het horrorgenre waar ik mijn carrière aan te danken heb altijd op handen gedragen", stelt Curtis in een verklaring. "Dus ik ben vereerd en dankbaar met deze prijs op deze plek. Ik wil hem graag opdragen aan mijn personage Laurie en alle andere vrouwelijke helden in de wereld die weigeren zich door schijnbaar onoverkomelijke obstakels te laten stoppen."

Andere bekende films van Curtis zijn True Lies, Freaky Friday en recent de thriller Knives Out. Het festival van Venetië vindt in september plaats. Halloween Kills moet in oktober in de bioscopen te zien zijn.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren