logo songteksten.net

Ook Deense stemproblemen bij finale Eurovisie Songfestival

Net als in Nederland hebben ook Deense kijkers van het Eurovisie Songfestival tijdens de finale niet allemaal hun stem uit kunnen brengen. Een klein deel is niet meegeteld, laat de verantwoordelijk omroep DR weten.

Verschillende Denen kregen na de finale een bericht dat hun stem niet was geteld omdat ze al een keer eerder hadden gestemd. Dat komt volgens DR door een fout in een nieuw systeem dat eerder dit jaar in gebruik is genomen.

Als de afgekeurde stemmen wel zouden zijn meegeteld, had dat geen andere winnaar opgeleverd, zo heeft DR onderzocht. Voor de zekerheid heeft de omroep ook gekeken of er fouten zijn geconstateerd bij de halve finales en de nationale voorronde. Dit bleek niet het geval.

Te laat

In Nederland kregen honderden mensen die per sms op hun favoriet hadden gestemd een bericht dat hun stem niet was meegeteld omdat deze te laat binnen zou zijn. Deze mensen kregen later allemaal hun geld terug.

De Italiaanse band MÃ¥neskin won het songfestival met 25 punten voorsprong op de nummer twee, Barbara Pravi uit Frankrijk. Voor de uitslag van het songfestival tellen de stemmen van het publiek voor 50 procent, het andere deel wordt bepaald door de internationale vakjury's.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren