logo songteksten.net

Ook wachtrijen bij testcentra rond festivallocaties

Niet alleen mensen die komend weekend willen uitgaan, ondervinden wachtrijen bij het Testen voor Toegang. Ook bij testcentra in de buurt van festivallocaties is het druk.

"Ons bereiken berichten van mensen die zeggen dat het druk is bij sommige testlocaties. We hebben van een aantal mensen foto's ontvangen van lange rijen", laat een woordvoerder van Harmony of Hardcore presents - LIVE AGAIN! weten aan het ANP. Het gaat dan vooral om Helmond en Oss. Bij het festival in het Brabantse Erp zijn zaterdag 10.000 bezoekers welkom.

Bij een aantal testcentra in Amsterdam en Breda liepen de wachttijden vrijdagmiddag ook hoog op. Ook in onder andere Utrecht, Enschede en Zwolle was het op sommige locaties erg druk doordat dansliefhebbers zich massaal lieten testen om de kroeg of discotheek binnen te komen.

Koninklijke Horeca Nederland liet weten zich zorgen te maken over de lange wachttijden. Mensen die willen uitgaan zonder 1,5 meter afstand te houden, kunnen dat sinds vorig weekend op vertoon van een vaccinatie-, herstel-, of testbewijs. "Maar mensen willen niet massaal zo lang in de rij staan voor een test", zegt KHN-directeur Robèr Willemsen. "Zij kunnen dan de rij uit lopen en zich niet laten testen." Vanwege een strenge controle komen zij de nachtclubs vervolgens niet in, zegt Willemsen. "Dan gaat dat ten koste van de omzet van ondernemers."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren