logo songteksten.net

Bruce Springsteen en Paul Simon bij heropeningsconcert New York

De eerste namen van het grootse popconcert in Central Park in New York zijn bekendgemaakt. Bruce Springsteen, Paul Simon en Jennifer Hudson zijn gestrikt om op te treden tijdens het Homecoming Concert om het einde van de lockdown te vieren, melden Amerikaanse media. Ook Patti Smith zou haar opwachting maken.

Burgemeester Bill de Blasio kondigde het concert in juni aan. De stad wil met de show aan de wereld laten zien dat het de coronapandemie achter zich heeft gelaten. "Het wordt een geweldig moment voor de stad, de markering van onze wedergeboorte, de markering van onze comeback", zei De Blasio donderdag tijdens een persconferentie. "En het wordt een van de grootste Central Park-concerten in de geschiedenis."

Een datum is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat het 21 augustus moet plaatsvinden. De artiesten treden op op de vermaarde Great Lawn in het park, waar ooit onder anderen Carole King (1973), Elton John (1980) en Luciano Pavarotti (1993) voor honderdduizenden mensen een show gaven.

In totaal bestaat de line-up voor de drie uur durende show uit acht "iconische" sterren. Wie de andere artiesten zijn, is nog niet bekend. De stad laat de planning over aan de 89-jarige producer Clive Davis, die eerder samenwerkte met Springsteen, maar ook met Aretha Franklin en Whitney Houston.

Bij het concert, dat wereldwijd op tv wordt uitgezonden, mogen 60.000 toeschouwers aanwezig zijn.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren