logo songteksten.net

Frans Bauer is niets zonder gezin

(Novum) - Frans Bauer kwam er in een moeilijke periode achter dat de zanger niets voorstelt zonder zijn gezin. "Ik ben me meer op mijn gezin gaan richten. Maris en onze zoons zijn het fundament van mijn functioneren. Zonder hen ben ik niets", bekent hij aan De Telegraaf.

De 37-jarige zanger had het de afgelopen jaren niet makkelijk. Hij verloor een goede vriend, zijn 12-jarige nichtje en zijn oom en tante pleegden zelfmoord. Bauer nam twee jaar de tijd om alles te verwerken. "Door al het verdriet ben ik gaan nadenken. Over mijn leven en welke kant het op moet. Er brak een periode van bezinning aan. Bewust koos ik voor meer rust."

Toch is Bauer er weer bovenop gekomen. "Ik heb me vooral getroost met positieve gebeurtenissen, zoals mijn huwelijk met Maris in 2008. En de geboorte van onze Lucas, die inmiddels 2 jaar is. Nog meer dan daarvoor ben ik dankbaar dat het goed gaat met ons gezin."

De moeilijke tijd had invloed op zijn cd Een Nieuw Begin. "Laten we zeggen dat ik tachtig procent van de tijd een vrolijke Frans ben. Dat hoor je bijvoorbeeld in mijn nieuwe single Mijn Hart Gaat Zo Tekeer. Maar in de overgebleven tijd vloeit er ook wel eens een traan. Neem het lied Zonder Vaarwel. Dat heb ik op een nacht toen ik wakker lag en niet kon geloven wat ons was overkomen geschreven. Binnen een paar minuten had ik het op papier. Persoonlijker dan dit album kan niet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren