logo songteksten.net

Måneskin schrijft hitgeschiedenis met tweede nummer 1-hit

Måneskin heeft anderhalve maand na de overwinning op het Eurovisie Songfestival al zijn tweede nummer 1-hit te pakken. Beggin' stoomt deze week door naar de eerste plaats van de Single Top 100 en daarmee komen de Italianen in een bijzonder rijtje.

In de historie van het Eurovisie Songfestival wisten slechts twee eerdere winnaars minstens twee nummer 1-hits te scoren. ABBA was in 1976 de eerste, toen Fernando twee jaar na de winst van Waterloo op de eerste plaats terechtkwam. Daarna volgden nog acht nummer 1-hits.

Céline Dion brak in 1988 door dankzij haar songfestivaloverwinning voor Zwitserland. Ne Partez Pas Sans Moi werd, anders dan Waterloo, geen nummer 1-hit; daarvoor moest ze nog wachten tot 1995, toen Think Twice bovenaan kwam. In 1998 scoorde ze haar tweede en voorlopig laatste nummer 1-hit met My Heart Will Go On.

Måneskin noteert de tweede nummer 1-hit al een stuk sneller. Zitti E Buoni, hun winnende liedje, was eind mei de eerste en hield het een week vol. Daarna moest de band plaatsmaken voor Olivia Rodrigo, die de afgelopen vijf weken bovenaan stond met Good 4 U.

Beggin' van Måneskin is een cover van het origineel van The 4 Seasons uit 1964, dat geen hit werd in ons land. Dat gebeurde wel in uitvoeringen van Madcon (nummer 1 in 2008) en Sandra van Nieuwland (nummer 1 in 2012). Måneskin nam het nummer op in 2017 voor het programma X Factor Italia, waar de groep toen aan deelnam. Dankzij de winst op het songfestival is het liedje nu over de hele wereld een grote hit. Ook I Wanna Be Your Slave staat in grote delen van de wereld in de top 10. In de Single Top 100 staat dat nummer deze week op de zevende plek.

Single Top 10 week 27

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (2) Måneskin - Beggin'

  2. (1) Olivia Rodrigo - Good 4 U

  3. (5) Ed Sheeran - Bad Habits

  4. (7) Antoon - Hyperventilatie

  5. (6) Kris Kross Amsterdam, Shaggy & Conor Maynard - Early In The Morning

  6. (8) Lil Nas X - Montero (Call Me By Your Name)

  7. (4) Måneskin - I Wanna Be Your Slave

  8. (11) Chivv, Jandro, Jonna Fraser & Diquenza - Come Online

  9. (9) Doja Cat feat. SZA - Kiss Me More

  10. (10) Snelle x Maan - Blijven Slapen

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren