logo songteksten.net

Rutte vindt het 'zuur' voor festivals die niet door kunnen gaan

Demissionair premier Rutte vindt het "ongelofelijk zuur" als festivals vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door kunnen gaan, zo vertelde hij tijdens de persconferentie vrijdagavond. Daarin werd aangekondigd dat meerdaagse evenementen voorlopig niet meer worden gehouden en dat bezoekers van een evenement moeten zitten.

Hoe festivals, zoals Lowlands bijvoorbeeld, dat aan gaan pakken "moeten ze zelf beslissen", zei de demissionair premier. "We hopen dat het na 14 augustus weer allemaal door kan gaan."

Rutte kan zich goed voorstellen dat het voor een dancefestival niet haalbaar is om enkel zitplaatsen te verkopen. "Dan is de kans heel groot dat de organisatie besluit daar niet mee door te gaan. Een geplaceerd dancefestival wordt een beetje ingewikkeld", vindt Rutte. "Ik vind het voor die groep ook ongelofelijk zuur", maar het moet, zo stelde hij. Het risico op besmettingen is volgens hem te groot vanwege het grote aantal bezoekers.

Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands, en Fieldlab Evenementen lieten direct na de persconferentie al weten woedend te zijn over de aangescherpte maatregelen. "Ze stralen iets uit van: 'je ziet maar hoe je het oplost'", zei Van Eerdenburg tegen het ANP. "Ze laten de sector gewoon bungelen. Het kabinet is volledig losgetrokken van de realiteit."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren