logo songteksten.net

Festivalorganisatie LIVE AGAIN!: we voelen ons echt verslagen

De beslissing van het kabinet om vanaf zaterdag per direct alle meerdaagse festivals te annuleren is "echt op alle fronten verschrikkelijk", zegt Geertje van Zoggel, woordvoerster van het festival LIVE AGAIN! dat zaterdag en zondag in Erp zou worden gehouden, tegen het ANP.

"Alles stond helemaal klaar om los te gaan, het is onvoorstelbaar dat het kabinet een dag van tevoren zo'n beslissing maakt", zegt ze over het festival waar onder anderen Lucas & Steve, Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters voor geboekt stonden. "Het is heel onwerkelijk, we voelen ons echt verslagen."

Volgens Van Zoggel heerst er met name onbegrip over de beslissing van het kabinet om grote, meerdaagse evenementen vanwege de opkomende coronabesmettingen af te gelasten. Evenementen waar iedereen een zitplaats heeft mogen nog wel, maar dat was bij LIVE AGAIN! niet van toepassen. "Anderhalf jaar geleden begrepen we het wel, maar nu niet. We snappen niet dat het kabinet zo'n beslissing kan nemen."

Afbouwen en afwachten

Vorig weekend vond het eerste deel van het festival plaats met optredens van onder meer hardcore-artiesten als Sefa, Partyraiser en Tha Playah. Zaterdag en zondag stond het tweede deel op het programma. In totaal zouden er verspreid over de vier weekenddagen 40.000 mensen naar festivalterrein De Roost in Erp zijn gekomen.

Omdat het festival niet onder het garantiefonds van de overheid valt, raakt het de organisatie naar eigen zeggen "keihard". Hoe nu verder is nog maar de vraag. "We weten het gewoon niet. We hebben geen zekerheid en de hoop is gewoon weg. Het is nu afbouwen geblazen en afwachten."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren