logo songteksten.net

Door Britney gewenste advocaat zegt toe haar te gaan helpen

Goed nieuws voor Britney Spears in een voor haar loodzware week. Woensdag is er opnieuw een zitting over het curatorschap dat haar vader Jamie al sinds 2008 beheert, wat een 'follow up' is van de veelbesproken zitting van 23 juni, waarin Britney zich in duidelijke bewoordingen uitsprak tegen haar vader. Tijdens deze nieuwe zitting wordt de zangeres juridisch vertegenwoordigd door haar nieuwe advocaat Mathew Rosengart, die aan TMZ heeft bevestigd dat hij inderdaad Britneys belangen gaat behartigen.

Britney sprak vorige week haar voorkeur uit voor voormalig federaal aanklager Rosengart, nadat haar advocaat Samuel Ingham aangaf te willen stoppen met Britneys verdediging. Ingham was sowieso niet door Spears zelf aangesteld, maar werd haar een aantal jaar geleden toegewezen via het curatorschap. Hij trok zich terug nadat het hem niet gelukt was het curatorschap te beëindigen. Amerikaanse media melden dat Spears boos is dat hij haar nooit verteld heeft een aanvraag tot het beëindigen van het curatorschap in te dienen. Ingham zou op zijn beurt weer geïrriteerd zijn dat ze dit tijdens de laatste zitting verkondigde, terwijl hij beweert haar wel op haar rechten gewezen te hebben.

Volgens TMZ gaat Britneys nieuwe advocaat het vooral op haar constitutionele rechten gooien. Wat betekent dat ze zelf een advocaat mag uitkiezen, ook al is haar vader haar curator. De zangeres zou ondanks dat 'juk' nog steeds aanspraak kunnen maken op haar 'basis' rechten, zo meent Rosengart.

Tijdens de hoorzitting op 23 juni vroeg Spears de rechter de curatele waar ze al dertien jaar onder staat te beëindigen. Ze gaf daarbij aan dat ze zich een slaaf voelt van haar toezichthouders, met name van haar vader Jamie. De rechter wees dat verzoek af, tot woede van Britneys fans.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren