logo songteksten.net

Dotan krijgt gouden plaat voor album Satellites

Dotan heeft een gouden plaat gekregen voor zijn album Satellites. De Nederlandse zanger ontving de award na zijn optreden bij het Italiaanse tv-programma Bruno Estate, omdat zijn album meer dan 43 miljoen keer gestreamd is.

In Italiƫ wonen, na Nederland, de meeste luisteraars van Dotan wereldwijd. "Deze gouden plaat krijgt een heel speciale plek bij mij thuis. Ik wil iedereen die mijn muziek luistert enorm bedanken", reageert Dotan Harpenau, zoals de artiest voluit heet. "Ik weet dat dit album lang op zich heeft laten wachten, maar ik heb het met heel mijn hart en ziel gemaakt. Dit voelt echt als een cadeau voor al het harde werk en vooral in deze tijd is het zo mooi om te zien dat mensen nog de moeite nemen het hele album te luisteren."

Satellites is het eerste album van Dotan in zeven jaar tijd en is de opvolger van 7 Layers dat in januari 2014 uitkwam. Daarop stonden hits als Home, Hungry en Let The River In.

In de afgelopen jaren kwam Dotan meermaals om andere redenen dan zijn muziek in het nieuws. Zo raakte hij in 2018 in opspraak omdat hij nepaccounts gebruikte om zichzelf op te hemelen. Ook verzon de zanger verhalen over zijn populariteit. Op 16 oktober start zijn Europese albumtour in Belgiƫ. Op 4 november eindigt de tour in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren