logo songteksten.net

Manager Springsteen heldert jarenlang debat over songtekst op

Jon Landau, de manager van Bruce Springsteen die samen met hem het album Born to Run heeft geproduceerd, heeft een jarenlang debat voorgoed afgesloten. Al bijna vijftig jaar was het voor fans onduidelijk of The Boss in het nummer Born to Run nu zingt of jurk van Mary nu 'sways' of 'waves'. Landau heeft nu het antwoord op die prangende vraag.

Het debat laaide eerder deze maand online weer op toen iemand de solovoorstelling van Springsteen on Broadway bezocht en bij een foto van de zaal de zin "Mary's dress sways" uit Born to Run tweette. In officiƫle songteksten van de rocker stond echter "Mary's dress waves", waardoor de verwarring ontstond.

"Het is 'sways', zo heeft hij het opgeschreven in zijn originele notitieboeken, zo zong hij het in 1975 op Born to Run, zo heeft hij het altijd gezongen in duizenden shows en zo doet hij dat nu ook op Broadway", antwoordt Landau als hem door The New Yorker gevraagd wordt wat de echte songtekst van het nummer nu is.

De verkeerd gespelde tekst zal volgens Landau bij officieel materiaal van Springsteen worden aangepast. Volgens hem was het echter altijd al vrij helder wat de echte tekst in het nummer was. "Jurken weten trouwens helemaal niet hoe ze moeten 'waven'."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren