logo songteksten.net

Première Britse musical Cinderella uitgesteld na coronabesmetting

Componist en theaterimpresario Andrew Lloyd Webber heeft maandag op Twitter aangekondigd dat zijn musical Cinderella uitgesteld is voor onbepaalde tijd. Zaterdag werd een castlid positief getest op het coronavirus en daardoor zijn de voorstellingen voorlopig geschrapt. De musical zou dinsdag in première gaan op het Londense West End.

Volgens Lloyd Webber, die de muziek schreef voor de musical, is het uitstel de schuld van "de door de regering bedachte isolatieregels van het coronavirus".

Op Twitter zegt de impresario dat hij enorm verdrietig is om deze beslissing. "Cinderella was klaar om van start te gaan", schrijft hij. "Mijn verdriet om onze cast en crew, ons trouwe publiek en de industrie waar ik voor gevochten heb, is onmogelijk in woorden uit te drukken."

Het is niet de eerste keer dat Andrew Lloyd Webber zich uitspreekt tegen de coronamaatregelen. Begin juni overwoog hij juridische stappen toen de theaters geen bezoekers mochten ontvangen. De Brit was bang voor een definitieve sluiting. Sinds 21 juni mogen de zalen in Britse theaters weer vol zitten.

Lloyd Webber heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de musical zal terugkeren. De musical begon vorige maand met voorvertoningen in het Gillian Lynne theater in Londen. De musical is losjes gebaseerd op het Assepoester-sprookje maar bevat ook elementen van andere sprookjes op een moderne manier.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren