logo songteksten.net

Analisten vinden voorspelde groei bij Netflix tegenvallen

Videostreamingdienst Netflix heeft er in het tweede kwartaal meer nieuwe abonnees bijgekregen dan het Amerikaanse bedrijf zelf had verwacht. Maar de groei die voor het derde kwartaal wordt voorspeld is beduidend lager dan analisten hadden gedacht.

In totaal kreeg Netflix, bekend van populaire series als The Crown, Bridgerton en The Queen's Gambit, er in de afgelopen periode zo'n 1,5 miljoen betalende klanten bij. Het bedrijf had zelf gerekend op ongeveer 1 miljoen nieuwe klanten. Netflix heeft nu in totaal iets meer dan 209 miljoen klanten wereldwijd.

Het bedrijf verwacht voor het derde kwartaal een groei van het aantal abonnees met circa 3,5 miljoen. Kenners op Wall Street hadden juist op meer dan 5,5 miljoen gerekend.

Concurrentie

De aanwas van nieuwe klanten van Netflix gaat veel minder snel dan vorig jaar, toen mensen door de coronapandemie aan huis zaten gekluisterd en naar vertier zochten. Ook voelt Netflix de opmars van concurrerende streamingdiensten als Disney+, Amazon Prime Video en AppleTV+. Daarnaast zijn bioscopen weer open, wat eveneens voor tegenwind zorgt voor Netflix.

De cijfers en vooruitzichten van Netflix stelden beleggers teleur want in de nabeurshandel in New York ging het aandeel flink omlaag.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren