logo songteksten.net

Wulf blij met 'gekke combinatie' van artiesten voor single Okay

Wulf lanceert vrijdag samen met Nicky Romero en MARF hun nieuwe single Okay. Hoewel de samenwerking van de drie artiesten op het eerste oog een "gekke combinatie" lijkt, werkt het volgens de singer-songwriter juist heel verrassend.

"Meteen toen we elkaar ontmoetten om aan het nummer te werken, merkte ik dat we een klik hadden", vertelt Wulf, die eigenlijk Lieuwe Albertsma heet, vlak voor de release tegen het ANP. "Er was wederzijds respect, dat voelde je in alles. In deze wereld kan er nog weleens vanuit het ego worden gehandeld, maar dat was hier helemaal niet zo. Iedereen kon zichzelf zijn en we zaten op een lijn. Die muzikale klik was er gewoon."

Het nummer ontstond nadat Wulf via een team van songwriters in contact was gekomen met MARF. "Na onze eerste sessie kwam gelijk dit liedje eruit. Toen zijn we gaan rondkijken wie dit gaaf zou vinden", zegt hij. Nicky Romero, die in het verleden samenwerkte met onder anderen Avicii, Armin van Buuren, David Guetta en Calvin Harris, was een van de eerste dj’s die het tweetal benaderde. "Hij was enthousiast en kon zich heel erg vinden in de songtekst. Dat was natuurlijk heel gaaf. En door zijn interpretatie kreeg het nummer voor mij eigenlijk een heel nieuw leven."

'Komt wel goed'

Voor Wulf, bekend van hits als Summer on you en Mind made up, ging Okay aanvankelijk over een break-up. "De relatie van MARF was net uit en hij zat in een moeilijke periode. Ik probeerde me in hem te verplaatsen als liedjesschrijver. Daar ging het voor mij over. Maar Nicky zag het veel groter. Hij koppelde het aan mental health en echt willen weten hoe het met iemand gaat. Nu is de boodschap veel meer: het komt wel goed", waarmee de artiest verwijst naar de afgelopen maanden waarin de wereld te maken kreeg met de coronapandemie.

In het liedje komen "drie werelden" samen, vat Wulf het nummer samen. "Dance, pop en singer-songwriter. Dat voelt een beetje gekkig, een vreemde combinatie, maar het werkt heel verrassend. Ik hoop echt dat het een meezinger wordt. Hoe vet zou het zijn als 10.000 mensen straks op een festival ‘Together we will be okay’ zingen? Ik zie het al helemaal voor me."

Eerst is het afwachten hoe het nummer valt bij het publiek. Heel spannend, vindt Wulf. "Nicky Romero heeft zoveel bereik, zoveel mensen luisteren zijn muziek. Ik denk dat ik echt alle reacties onder de posts op social media ga lezen en we onderling de hele tijd aan het appen zijn. Je bent toch benieuwd wat men ervan vindt."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren