logo songteksten.net

Rihanna treft schikking met fotograaf

(Novum) - Rihanna kan weer door een deur met de beroemde modefotograaf David LaChapelle. LaChapelle beschuldigde Rihanna van plagiaat, maar de zaak is geschikt. Hoe diep Rihanna in de buidel heeft moeten tasten, is volgens The New York Post niet bekend.

Rihanna zou LaChapelle's ideeën gestolen hebben voor haar videoclip bij het nummer S&M. De fotograaf zegt dat de zangeres zijn kiekjes gebruikte als inspiratie. Acht scènes waarin Rihanna onder meer tegen een zwartblauwe achtergrond met een snoepje op haar tong te zien is, zouden zijn gestolen.

LaChapelle stapte naar de rechter en klaagde Rihanna en haar platenlabel Def Jam aan. De fotograaf wilde een miljoen dollar aan schadevergoeding, hoe veel geld hij uiteindelijk heeft gekregen is onbekend. "David is blij met de schikking", is alles wat een woordvoerder van LaChapelle loslaat.

Volgens de fotograaf was het conflict puur zakelijk. "Ik ben dol op RiRi. Dit is niets persoonlijks", zei Chapelle deze zomer over de zaak. "Artiesten betalen vaak voor beats op samples en dat zou niet anders moeten zijn voor een visuele stijl."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren