logo songteksten.net

Westlife na veertien jaar uit elkaar

(Novum) - De boyband Westlife heeft besloten na veertien jaar uit elkaar te gaan. Dat maken Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily en Shane Filan bekend via hun Facebookpagina.

"We gaan als vrienden uit elkaar. We hebben een groot deel van ons leven samen doorgebracht en we willen een welverdiende pauze om te kijken wat het leven nog meer te bieden heeft", laten de bandleden in een gezamenlijke verklaring weten.

Westlife brengt rond kerst nog een cd uit met hun grootste hits. De groep neemt volgend jaar afscheid van de fans tijdens een afscheidstournee. "Dit is de perfecte manier om onze carrière met onze fans te vieren." Of ze ook een bezoek brengen aan Nederland is nog niet bekend.

Westlife werd in 1998 opgericht. De mannen braken in 1999 door met de single Swear it Again. In de daaropvolgende jaren scoorden ze wereldwijd grote hits, zoals My Love, Flying Without Wings en Uptown Girl.

Brian McFadden maakte in 2004 bekend dat hij uit de band stapte om meer tijd met zijn gezin door te brengen en te werken aan een solocarrière. De overige bandleden besloten vervolgens als viertal door te gaan. De laatste jaren waren ze vooral populair in Engeland en hun thuisland Ierland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren