logo songteksten.net

Michael Stipe verbaasd over succes R.E.M. hit Losing My Religion

Michael Stipe, voormalig voorman van de band R.E.M., had nooit verwacht dat het nummer Losing My Religion zo'n megahit zou worden als dat het liedje uiteindelijk geworden is. "Ik was daar oprecht verbaasd over, maar hartstikke leuk natuurlijk." Dit meldt NME.

Losing My Religion werd uitgebracht in 1991 en steeg tot de 4e plek in de Amerikaanse hitlijsten. Ook in Nederland werd het nummer veelvuldig gedraaid op de radio. "De tekst 'losing my religion' is mijn versie van een ouder gezegde 'ik verloor mijn religie'. Zo werd dat vroeger gezegd en ik heb er een eigen draai aan gegeven. Niet wetende dat het zo groot zou worden," aldus Stipe.

R.E.M. ging in 2011 uit elkaar en komt ook niet meer samen, zegt Stipe. "Ik ben momenteel bezig met solo projecten, maar dat is best lastig. Als je deel uitmaakt van een band dan push je elkaar tot het uiterste. Nu moet ik mijn eigen motivator zijn. Daarbij heb ik geen promotor of andere representatie meer: ik heb geen contract bij iemand, dus ik kan doen wat ik wil. Maar ik vind mijn stem nog steeds goed, houd van teksten schrijven en muziek maken, dus het komt wel goed."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren