logo songteksten.net

Verdachte Pinkpopdrama kan advocaat niet betalen, zaak uitgesteld

Verdachte Danny S. van het Pinkpopdrama kan zijn advocaat niet betalen. Die legde enkele dagen geleden de verdediging neer, bleek donderdag bij het gerechtshof in Den Bosch, waar het hoger beroep in de zaak plaatsvindt. De zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde de 37-jarige Danny S. vorig jaar wegens onoplettend rijgedrag tot 120 uur taakstraf. Justitie had 18 maanden cel geƫist. S. had kort na afloop van Pinkpop, in de vroege ochtend van 18 juni 2018, een groepje festivalgangers aangereden dat op de weg voor een camping zat.

S. verscheen donderdag zonder raadsman bij de behandeling van zijn hoger beroep. Nadat hij dat had uitgelegd, kreeg hij van het gerechtshof de gelegenheid om met gesubsidieerde rechtsbijstand een nieuwe advocaat te zoeken. Om hem daarvoor tijd te geven, werd de zaak voor dus uitgesteld.

Bij het Pinkpopdrama kwam een Heerlenaar om het leven, drie andere mensen raakten zwaar gewond. S. reed vervolgens door, maar meldde zich later bij de politie.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren