logo songteksten.net

James Newman wint plagiaatzaak Rudimental-hit

Eurovisie Songfestival-kandidaat James Newman heeft een rechtszaak bij het Britse Hooggerechtshof gewonnen die een ex-deelnemer van The Voice UK tegen hem had aangespannen. Kelly-Marie Smith beweerde dat hij plagiaat had gepleegd met de hit Waiting All Night van Rudimental en Ella Eyre uit 2013, waar Newman aan meeschreef.

Smith, onderdeel van het muzikale duo Nu-Tarna, beweerde dat het nummer gekopieerd was van haar nummer Can You Tell Me uit 2006. Ze klaagde Newman, co-schrijver Jonny Harris en drie leden van Rudimental, Kesi Dryden, Piers Aggett en Amir Izadkhad, aan voor plagiaat. Een rechter heeft haar claim nu afgewezen, meldt de BBC.

De rechter concludeerde, met behulp van musicologen, dat hoewel er beperkte overeenkomsten waren tussen refreinen van beide nummers, er ook genoeg belangrijke verschillen waren.

Newman is sinds dit jaar vooral bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. De zanger eindigde in Rotterdam als laatste nadat hij nul punten had gekregen voor het nummer Embers.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren