logo songteksten.net

Aanklager en advocaat gehoord bij start van proces R. Kelly

De aanklager in het proces van R. Kelly heeft woensdag voor de jury in de rechtbank van New York haar openingspleidooi gehouden. Volgens Amerikaanse media zei Maria Cruz Melendez dat de zanger, die onder meer wordt beschuldigd van seksueel misbruik, zijn naaste contacten inzette voor "criminele doeleinden".

Kelly wordt er door de aanklager van beschuldigd dat hij een soort netwerk zou hebben opgezet waarmee seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping zou zijn gepleegd. De 54-jarige zanger zou "een team van toegewijde medewerkers en naasten om zich heen hebben verzameld met het doel om zijn persoon te verheerlijken en zijn wensen en eisen te vervullen". Kelly zou hierbij zijn nauwe contacten uit de muziekwereld hebben ingezet voor "criminele doeleinden".

De verdediging van de I Believe I Can Fly-zanger reageerde meteen op de claim van de aanklager. Volgens Nicole Blank Becker zou de Amerikaanse overheid mensen doen willen geloven dat haar cliƫnt "de leider zou zijn van een grote onderneming". De advocate vergeleek Kelly daarbij met John Gotti, een bekende maffiabaas.

Schuldvraag

De advocaat van Kelly beweerde daarnaast dat de getuigenissen van de vermeende slachtoffers van de zanger te zwak zouden zijn om overeind te blijven. "Er zijn zoveel onwaarheden verteld dat zelfs de overheid deze wirwar van leugens niet uit elkaar kan halen."

De zanger heeft gezegd onschuldig te zijn wat betreft het leiden van een criminele onderneming om meisjes en vrouwen te ronselen voor seks. Mocht hij schuldig bevonden en veroordeeld worden, dan kan hij een celstraf van tien jaar tot levenslang krijgen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren