logo songteksten.net

Roddelpraat en Televizier op 2 september voor de rechter

Roddelpraat, het onlineprogramma van Jan Roos en Dennis Schouten, en Televizier staan op 2 september voor de rechter. Dat bevestigt Dennis Schouten aan het ANP na berichtgeving van De Telegraaf.

De serie werd eerder door de organisatie uit de selectie van de Televizier-Ster voor Online-Videoserie gehaald, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma voor vrijdagavond 18.00 uur weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom besloten Roos en Schouten naar de rechter te stappen.

"Het is niet zomaar een prijs, het is dé prijs van Nederland. Maar de waarde van de prijs is bijzonder erg afgenomen", zei Schouten eerder tegen het ANP. De programmamaker vindt daarnaast dat het stemproces op deze manier en vanwege de verwachte bureaucratie van de aangespannen zaak negatief wordt beïnvloed. Hij meent dat Roddelpraat - mocht het überhaupt nog terugkeren op de lijst - nu "al op zo'n grote achterstand staat", dat winnen bijna niet meer mogelijk zal zijn. De stemming moet volgens de mannen daarom ook opnieuw.

Televizier wil inhoudelijk niet op de zaak reageren, laat een woordvoerder weten. "Wij doen geen uitspraken over lopende zaken en wachten het oordeel van de rechter af."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren