logo songteksten.net

Typhoon brengt titelsong De Veroordeling uit

Rapper Typhoon heeft vrijdag een nieuw nummer uitgebracht. Het is de titelsong voor de Nederlandse speelfilm De Veroordeling. Het nummer heet Oordeel en is te horen op alle streamingdiensten, meldt distributeur September Film.

De film reconstrueert de geruchtmakende Deventer Moordzaak. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. "Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt", aldus Typhoon. "Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu."

De zaak draaide om de moord op de weduwe Wittenberg in 1999. De rechtbank veroordeelde 'boekhouder' Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat 'de klusjesman' van de weduwe - Michaël de J., een ander persoon - de moord zou hebben gepleegd.

De Hond werd via een civiele procedure veroordeeld voor smaad en moest een recordbedrag aan smartengeld betalen. De Veroordeling is vanaf begin september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren