logo songteksten.net

Neil Young roept op tot verbod op concerten vanwege pandemie

Neil Young vindt het in de huidige coronasituatie niet kunnen dat er nog wel concerten plaatsvinden. De Canadese zanger (75) doet op zijn website een oproep om deze voorlopig weer te verbieden.

Volgens Young zijn concerten en festivals plekken waar het coronavirus zich goed kan verspreiden. Hij vindt daarom dat concertorganisatoren agenda's weer leeg moeten halen. "Zij hebben de macht om shows te stoppen waar duizenden samenkomen en zich verspreiden", aldus de zanger. "Alleen vanwege het geld gaan ze door. Geld dat verspreiding veroorzaakt. De grote organisatoren zijn verantwoordelijk voor zulke superverspreiders."

Het is onduidelijk op welke coronacijfers Young precies doelt, maar hij vindt het vooral belangrijk dat de situatie eerst volledig veilig is. "Ik ken tours die moeten stoppen en waarbij iedereen zich moet afzonderen in motels omdat één van hen positief is getest. Ik vraag me af, waarom zijn ze daar?"

In onder meer de Verenigde Staten vinden shows inmiddels weer gewoon zonder restricties plaats. Het eerste grote Amerikaanse festival dat weer doorging was Lollapalooza vorige maand. Het evenement bleek achteraf geen "superspread event". Van de 385.000 aanwezigen werden achteraf slechts 203 mensen positief getest op corona.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren