logo songteksten.net

Nieuw album Kanye West breekt records op Apple Music

Het langverwachte nieuwe album Donda van Kanye West, dat zondag werd gelanceerd, is bij Apple Music direct als hoogste binnenkomer genoteerd. Donda bereikte de nummer 1 positie in 152 landen binnen 24 uur. Ook op Spotify was het het meest gestreamde album tot dusver in 2021. Daarnaast werd de plaat, vernoemd naar Kanyes overleden moeder, 60 miljoen keer gestreamd in de Verenigde Staten. Dit meldt Variety.

De zanger hield drie luistersessies voorafgaand aan de release van zijn nieuwe album: twee in Atlanta en een in Chicago. Tijdens die laatste sessie bracht de zanger de omstreden Marilyn Manson en DaBaby op het podium, iets wat niet door al zijn fans niet werd geapprecieerd. Manson ligt onder vuur vanwege meerdere aanklachten over seksueel misbruik die tegen hem zijn ingediend en DaBaby sloeg onlangs zeer homofobe teksten uit tijdens een van concerten.

Ye, zoals de zanger tegenwoordig genoemd wil worden, liet zondag nog weten dat de plaat zonder zijn toestemming door platenmaatschappij Universal is uitgebracht. Ook zou Universal het nummer Jail pt 2 met DaBaby zonder zijn medeweten van de plaat hebben gehouden. De platenmaatschappij spreekt dit tegen en noemt Ye's woorden 'absurd'.

Donda is het tiende studioalbum van West en de opvolger van de gospelplaat Jesus Is King uit 2019.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren