logo songteksten.net

Bauer reist met artiesten door het land: muziek is een pleister

Frans Bauer heeft met zes artiesten twee weken lang door het land gereisd. Na afloop had hij zes nieuwe afleveringen Tour de Frans én zes vrienden voor het leven. "Iedereen heeft mooie dingen in z'n leven, maar ook verdriet", vertelt Bauer aan het ANP. "Dat was het enige wat ons aan het begin van deze reis bond. En de passie voor muziek."

In Tour de Frans gaat Bauer samen met Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Donnie en Danny de Munk op roadtrip door Nederland. Tijdens de reis bezoeken ze de belangrijkste plekken voor iedere artiest. Zo ging Bauer met Jamai Loman mee naar zijn oude school en gaf de groep een concert in de kerk waar Jan Dulles afscheid nam van zijn dochtertje. "Dat was erg emotioneel", vertelt Bauer. In december overleed de 3 maanden oude dochter van de 3JS-zanger. "Zo'n onderwerp is ongelooflijk zwaar. Maar wat een eer dat we dit voor Jan mochten doen. Dan kan muziek opeens een pleister op een hele pijnlijke wond zijn."

Bauer zegt er zes nieuwe vrienden bij te hebben gekregen. "Iedereen denkt altijd maar dat bekende Nederlanders dagelijks bij elkaar op de koffie komen, maar dat is dus echt niet zo", vertelt hij. "Je ziet elkaar soms alleen vluchtig, dus het was heel mooi om iedereen op deze manier te leren kennen."

Trots

Uit de muzikale odes - iedere artiest krijgt er aan het einde van zijn of haar aflevering een - komen soms de meest bijzondere liedjes. "Zo zingt rapper Donnie een nummer voor Jan Dulles. Twee artiesten met een totaal andere stijl, maar dat is zo bijzonder." Bauer is sowieso erg trots op de 27-jarige rapper, die in februari vorig jaar vader werd. "Als ik hem zie lopen met z'n zoontje, raak ik haast ontroerd. Donnie heeft die basis zelf niet gehad. Dan is het zo bijzonder om te zien hoe hij het anders doet met zijn eigen kind."

Iedere aflevering van het programma, dat vanaf 31 augustus wekelijks te zien is op RTL4, moet volgens Bauer "een mooi portretje" van de artiest worden. "Ik geloof dat dat wel gelukt is. We zijn echt de diepte in gegaan. We hebben gelachen en een traan gelaten. Het is intiem en echt. Precies zoals ik het voor ogen had."

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren