logo songteksten.net

'Henk Pleket wilde niet meer leven'

(Novum) - Volgens de zoon van Havenzanger Henk Pleket wilde zijn vader niet meer leven. "Hij werd misselijk van alle drankjes en poedertjes en kon niets meer. Hij had geen zin meer in al dat gesjor aan zijn lichaam", vertelt zoon Aernout aan De Telegraaf. De zanger stierf zondag op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Pleket heeft dinsdag aangegeven dat hij niet meer verder wilde leven. "Vanaf die dag ging het ineens heel snel." De zanger is thuis gestorven. "Dat was zijn wens, en de onze trouwens ook. Ik speel in de musical Zorro en was op weg naar de voorstelling nog even langs mijn ouders gegaan. Samen met mijn moeder heb ik koffie gedronken en hebben we gelachen en gehuild. Toen ik hem nog even gedag wilde zeggen, zag ik dat hij geen ademhaling meer had."

Aernout Pleket is opgelucht dat zijn vader eindelijk rust heeft. "Het is in deze situatie een gek woord, maar op een bepaalde manier zijn we blij. De arts heeft de morfine opgeschroefd zodat hij eigenlijk een handje is geholpen. De situatie was uitzichtloos, daar was iedereen zich van bewust. Hij heeft nu eindelijk rust."

Pleket scoorde met De Havenzangers hits als 's Nachts Na Tweeën en Daar Bij de Waterkant. Hij ging in 2007 verder als solozanger Havenzanger Henk Pleket. Hij was sinds 2003 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren