logo songteksten.net

Advocaat Marilyn Manson: mijn cliënt is onschuldig

Een van de advocaten van Marilyn Manson heeft namens de zanger laten weten dat hij pleit onschuldig te zijn in de tegen hem aangespannen zaak uit 2019. Manson zou destijds tijdens een concert in New Hampshire een cameravrouw hebben aangevallen en bespuugd. Dit meldt AP.

Manson, wiens echte naam Brian Hugh Warner is, meldde zichzelf in juli bij de politie in Los Angeles nadat er een arrestatiebevel uitstond. Ook toen al meldde hij onschuldig te zijn en wilde dat kracht bij zetten door zelf naar het politiebureau te komen. "Ik heb niks te verbergen," aldus Manson.

Mocht de excentrieke zanger, die eveneens flink onder vuur ligt vanwege meerdere aanklachten tegen hem over seksueel misbruik, door de rechter wèl schuldig bevonden worden, dan kan hij daar maximaal een jaar celstraf of een boete van 1700 euro voor krijgen. De zaak stond gepland voor donderdag, maar omdat Mansons advocaat een document heeft ingediend met een 'niet schuldig' verklaring gaat deze niet door.

Op 27 december staat er een zitting gepland om de zaak door te nemen. Tot die tijd is de zanger op vrije voeten.

Manson kwam afgelopen week in het nieuws toen hij bij de albumrelease van Kanye West verscheen, samen met rapper DaBaby die onder vuur ligt vanwege homofobe uitspraken.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren