logo songteksten.net

Kanye met Donda voor het eerst op 1 op Nederlandse albumlijst

Kanye West heeft met zijn nieuwe plaat Donda voor het eerst de koppositie in de Nederlandse Album Top 100 te pakken. Niet eerder stond de Amerikaanse rapper op deze positie. Het album is tevens de hoogste nieuwe binnenkomer deze week.

Afgelopen zondag werden Kanye-fans van over de hele wereld verrast met de release van het album. Donda, vernoemd naar de overleden moeder van de artiest, werd namelijk al drie keer uitgesteld nadat het in eerste instantie in 2020 uit had moeten komen. Donda is het tiende studioalbum van West en bevat samenwerkingen met onder meer Marilyn Manson en DaBaby.

Door de grandioze entree van Kanye moet Olivia Rodrigo met haar plaat Sour een plaatsje opschuiven naar 2. Ze wordt nu op de hielen gezeten door voormalig koploper Billie Eilish, die met Happier Than Ever weer langzaam omhoogkruipt en nu de derde plaats inneemt. De top 10 van de albumlijst bevat deze week naast Kanye overigens nóg een nieuwe binnenkomer, namelijk de nieuwe plaat van Halsey. De Amerikaanse zangeres komt met haar If I Can't Have Love, I Want Power binnen op nummer 6.

De rockers van Måneskin zijn weer terug van weggeweest in top 10. Hun Teatro d'Ira - Vol. 1 schuift deze week van 11 naar 9.

Album Top 10 week 35

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Kanye West - Donda

  2. (1) Olivia Rodrigo - Sour

  3. (4) Billie Eilish - Happier Than Ever

  4. (5) Doja Cat - Planet Her

  5. (2) Ronnie Flex - Altijd Samen

  6. (-) Halsey - If I Can't Have Love, I Want Power

  7. (6) Dua Lipa - Future Nostalgia

  8. (7) John Mayer - Sob Rock

  9. (11) Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. 1

  10. (9) The Kid LAROI - F*ck Love

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren