logo songteksten.net

AVROTROS houdt aantal songfestivalinzendingen geheim

Het blijft voorlopig onduidelijk hoeveel reacties AVROTROS heeft gekregen op de open inschrijving voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de omroep "in dit stadium" geen details prijs kan geven.

Artiesten of songwriters hadden tot afgelopen dinsdag de tijd om een liedje of demo in te sturen naar de selectiecommissie. De afgelopen jaren was dat niet mogelijk. Toen koos de commissie steeds intern voor een liedje en/of artiest.

AVROTROS heeft in ieder geval één inzending gekregen. Zanger Dries Roelvink maakte er geen geheim van dat hij graag naar Italië wil namens Nederland en liet vorige week weten dat zijn liedje klaar is.

Eigentijds en authentiek

De selectiecommissie streeft dit jaar naar een inzending met "bij voorkeur een eigentijdse, maar in elk geval authentieke sound", zo stond eerder in de oproep om liedjes in te sturen. "Een song die in staat is in een competitie te overleven. Door een Nederlandse artiest die op onderscheidende wijze, in welk genre dan ook, een eigen persoonlijke song en zo mogelijk een persoonlijk verhaal wil en kan uitdragen."

De commissie bestaat dit jaar uit onder anderen AVROTROS-baas Eric van Stade, songfestivalcommentators Cornald Maas en Jan Smit en radio-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren