logo songteksten.net

Claudia de Breij gaat niet naar bios nu De Veroordeling draait

Claudia de Breij gaat even niet naar de bioscoop toe nu de film De Veroordeling, over de Deventer moordzaak, te zien is. Dat vertelde de cabaretière in het programma Mangiare op NPO Radio 1.

De Breij is in de film te zien in een oud tv-fragment uit 2007 waarin zij Maurice de Hond met een aubade prijst voor zijn bemoeienis in de geruchtmakende zaak. De Hond beschuldigde lange tijd zonder enig bewijs de 'klusjesman' van de moord op de weduwe Wittenberg in 1999. Zelfs toen de rechter een andere man, de 'boekhouder', had veroordeeld, bleef De Hond zijn theorieën veelvuldig in de media ventileren.

De cabaretière bood eerder dit jaar in de podcast De Deventer mediazaak, over de mediadynamiek rond de zaak, haar excuses al aan voor het ongenuanceerde liedje. "Ik ga toch voorlopig niet naar de bioscoop", vertelt De Breij in Mangiare. "Ik wil er niet lopen als mensen uit die film komen. Zo gênant vind ik het. Al zijn er veel journalisten die zich eigenlijk nog veel erger moeten schamen. Ik maakte alleen maar een dom liedje."

Het feit dat de zaak door de podcast en de film weer wordt opgerakeld, heeft De Breij ook doen nadenken over haar eigen werk en leven. "Ik ben heel erg veranderd in de afgelopen veertien jaar", zegt ze. "Ik probeer nu heel bewust iemand te zijn die weet wat ze zegt en waarom ze het zegt. Ik denk nu heel hard na voordat ik een grap maak of een stukje schrijf. Als ik iemand verwijten maak, ga ik eerst uitzoeken of het wel klopt wat ik zeg."

De Breij is de enige die haar excuses heeft gemaakt voor het feit dat zij Maurice de Hond een podium heeft geboden voor zijn ongefundeerde theorieën.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren