logo songteksten.net

Tineke Schouten apetrots op borstbeeld in Carré

(Novum) - Tineke Schouten werd maandagmiddag geëerd met een borstbeeld in Koninklijk Theater Carré. De 57-jarige comédienne noemde de onthulling 'een supermoment', maar twijfelde toch een beetje over de afmetingen van haar neus.

"Toen Pépé ermee bezig was vroeg ik: is mijn neus niet een beetje groot?", blikt Tineke voor de camera van Novum Nieuws terug op de twee poseersessies bij beeldhouwer Pépé Grégoire. "Hij zei: nou, het is toch echt wel een beetje zo. Nou ja, je ziet jezelf niet zo gauw van opzij."

Desondanks is Schouten apetrots op haar beeld. "Het is een hele eer, het is een superkunstenaar en een enorme eer dat ik dit hier in Carré mee mag maken." Toch benadrukt de comédienne dat 'je jezelf niet groter moet denken dan je bent'. "Er zijn mensen die nog veel mooiere dingen doen dan ik, dan denk ik alleen maar aan werknemers in de zorg."

In de ruim dertig jaar dat Schouten in het vak zit, heeft ze ook mindere tijden gekend. "Ik heb met veertig graden koorts op het podium gestaan." Het zwaarst was voor de comédienne de tijd na de geboorte van haar tweede kind. "Toen wilde ik liever nog bij mijn baby'tje blijven, maar alle optredens waren al gepland."

Ondanks de zware momenten is de tijd volgens Schouten voorbijgevlogen. "Zeker als je zo actief bent als ik. Ik ben altijd aan het rennen, vliegen en doen. Ik moet gewoon honderden dingen te doen hebben." Schouten denkt dan ook nog lang niet aan stoppen. "Ik kan er zelf nog geen genoeg van krijgen en mijn medewerkers willen ook niet dat ik ermee stop, dus ga ik voorlopig nog maar door."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren